Ionizált lúgos víz

A víz

Mindenki előtt ismert, hogy testünk 70%-a víz (a vérnek pedig 94%-a), ezért a víz a legfontosabb anyag az optimális pH érték biztosításához és fenntartásához.

A normál testműködés során naponta 2-3 l vizet veszítünk, ezért minimum ezt a mennyiséget pótolni kell.

A pótláshoz célszerű bőséges mennyiségű lúgos víz fogyasztása, amelynek pH – értéke legalább 9,0 – 9,5. Ezzel lehetséges a tárolt savas anyagok semlegesítése és – ha megfelelő étrenddel vagy táplálék-kiegészítővel párosul – a savak eltávolítása is a szervezetből. Ehhez szükséges az is – a pH érték mellett – hogy a fogyasztott víz megfelelő tisztaságú legyen, és optimális mennyiségű oldott ásványi anyagot tartalmazzon.

Természetesen ez csak általános ajánlat, mindenkinek javasoljuk, egyeztessen orvosával a számára optimális mennyiség beállítására.
Az ionizált lúgos víz szerepe a méregtelenítésben!

Dr. Robert O. Young „A pH csoda” című könyvében leírtak szerint – egyetlen betegség létezik az elsavasodás - vagyis minden más betegség főleg a szervezetünk elsavasodásából származtatható, illetve főleg a szervezetünk elsavasodása felelős érte. Még ha túlzásnak is tekintjük ezt az állítást, de mégis elfogadott tény, hogy a szervezet túl savasodása komoly veszélyeket rejteget szervezetünkre.

Az ionizált lúgos víz segíthet a testünk sav-lúg egyensúlyának helyreállításában, kedvezően befolyásolhatja a keringési és emésztési zavarokat, oldhatja a fizikai és szellemi fáradtságot.

Az ionizált lúgos víz hatása a szervezetben!

A mai életmódunk és az étkezési szokásaink miatt a szervezetünkben egyre több sav keletkezik pl. szénsav, tejsav, húgysav stb.

A fölösleges savakat a szervezet igyekszik közömbösíteni, megkötni.

A szervezetünkben a savak közömbösítésre legalkalmasabb kalcium sókat a csontból vonhatják el, ami viszont csontritkuláshoz, fogszuvasodáshoz vezethet. Az így keletkezett mészsók különböző helyekre való lerakódása okozza az érelmeszesedést és egyéb meszesedéseket.

A fölösleges savak zsírban is megkötődhetnek,ami jelentős károkat okozhat szervezetünknek és elősegítheti elhízásunkat.

Szakirodalmak szerint nagyon sok betegség alapja is az elsavasodás pl. a gyomor és egyéb emésztőrendszeri gyulladások, fekélyek és allergiák stb.

Az ionizált lúgos víz a szervezetbe jutva segít a savak semlegesítésében és elősegítheti testünk sav-bázis egyensúlyának helyreállítását.

Mennyi ionizált lúgos vizet fogyasszunk naponta?

Az ionizált lúgos vízből is (mivel ivóvízről van szó) ajánlott naponta legalább 2 litert fogyasztani, mivel lényeges változást, több mint 2 liter víz fogyasztása eredményezhet. Fontos, napunkat folyadékpótlással kezdeni. Így az ionizált lúgos vizet is jó, ha reggel kezdjük el fogyasztani.

Felhasználói visszajelzések igazolják, hogy a Füredi ION remekül támogatja a sav-bázis egyensúlyunk normalizálódását és javítja közérzetünket.